Installatie

De installatie van een thuisbatterij

Bij Powerpeaks zorgen onze gecertificeerde installateurs ervoor dat uw thuisbatterij vakkundig wordt geïnstalleerd volgens de normen van de NEN1010, de Nederlandse norm voor elektrische laagspanningsinstallaties. Uw installatie wordt doorgaans binnen één dag voltooid en bij oplevering testen we deze grondig om de veiligheid en functionaliteit te waarborgen. Onze installateurs configureren tevens uw monitoringsapp, zodat u eenvoudig inzicht krijgt in uw energieverbruik en het functioneren van uw systeem. Bovendien monitoren we uw installatie gedurende één maand na oplevering kosteloos.

Onze werkwijze

Uw thuisbatterij in 3 stappen

1. Uw aanvraag

Uw aanvraag voor een thuisbatterijoplossing is geheel vrijblijvend. Na uw aanvraag zullen wij binnen twee werkdagen contact met u opnemen zodat we een locatiebezoek kunnen in plannen.

2. Locatiebezoek

Tijdens het locatiebezoek nemen we de tijd om uw specifieke wensen, behoeften en situatie te bespreken. Op basis hiervan zullen we uw persoonlijk thuisbatterijoplossing samenstellen, inclusief offerte.

3. Thuisbatterij wordt geïnstalleerd

Zodra u akkoord bent met het voorstel, plannen we samen met u een installatiedag. Onze gecertificeerde installateurs komen bij u langs en installeren de thuisbatterij doorgaans binnen één dag.

Is mijn huis geschikt?

Locatie: Een geschikte locatie voor de installatie van uw thuisbatterij is van groot belang. Deze ruimte moet goed geventileerd en droog zijn om optimale prestaties en veiligheid te waarborgen.
Kabeltraject: We streven naar een nette afwerking van het kabeltraject van de omvormer naar de meterkast. We gebruiken bij voorkeur loze leidingen of een schacht, maar indien nodig zoeken we samen met u naar alternatieve oplossingen, zoals een afgewerkte kabelgoot.
Hoofdaansluiting: De hoofdaansluiting van uw woning is van cruciaal belang voor de installatie van een thuisbatterij. We kijken naar het type (1-fase of 3-fase) en de ampèrewaarde (bijv. 3 x 25A) om het juiste vermogen en de capaciteit af te stemmen. Als u hierover twijfelt, staan we tijdens de aanvraag klaar om u te ondersteunen.
Meterkastruimte: Voldoende ruimte in uw meterkast is essentieel. We maken gebruik van een aparte groep en installeren een powermeter tussen de groepen en de hoofdschakelaar. Dit stelt de thuisbatterij in staat om nauwkeurig te bepalen wanneer deze moet laden of ontladen. Als er beperkte ruimte is, beoordelen we dit tijdens de aanvraag en passen indien nodig de meterkast aan volgens de juiste normen.

Vraag vandaag nog
uw thuisbatterij aan

Belverzoek aanvragen?

Bespaar tijd en moeite met ons eenvoudige belverzoekformulier. Vul het in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.