Thuisbatterijen

Hoe werkt een thuisbatterij?

Met zonnepanelen op uw dak wekt u overdag stroom op die u meteen in huis kunt gebruiken. Maar wat gebeurt er met de stroom die u niet direct nodig heeft? Powerpeaks levert en installeert thuisbatterijen die gebruik maken van lithiumijzerfosfaat (LFP) batterijcellen. Deze batterijcellen slaan energie op wanneer deze beschikbaar is en geven deze af wanneer dat nodig is. Hierdoor gaat de overtollige stroom die uw zonnepanelen overdag produceren niet verloren, maar wordt deze opgeslagen voor later gebruik wanneer uw zonnepanelen geen stroom produceren. Dit vermindert uw afhankelijkheid van de salderingsregeling en het stroomnet, en stelt u in staat om optimaal te blijven profiteren van uw zonnepanelen.

Bij het opslaan van de stroom die uw zonnepanelen opwekken in een thuisbatterij, is het belangrijk om te weten dat er gelijkstroom nodig is. Wanneer u deze opgeslagen stroom wilt gebruiken, moet deze worden omgezet naar wisselstroom. Deze omzetting en communicatie worden geregeld door een omvormer. Dit kan een hybride omvormer zijn die zowel voor de zonnepanelen als de thuisbatterij omvormt, of twee afzonderlijke omvormers, één voor de zonnepanelen en één voor de thuisbatterij.

Bij Powerpeaks begrijpen we dat elke woning en situatie anders is. Daarom geeft Powerpeaks advies op maat en bieden we verschillende thuisbatterijen en omvormers aan die we kunnen integreren met uw huidige zonnepanelen-installatie. De juiste capaciteit van de thuisbatterij wordt bepaald aan de hand van uw verbruiksprofiel. De geïnstalleerde thuisbatterij kan op ieder moment in capaciteit worden uitgebreid. Zo is elke installatie toekomstbestendig!

01.

Opwekken

02.

Opslaan

03.

Gebruiken

02.

Opslaan

03.

Gebruiken

Uw energie op het juiste moment

Met een thuisbatterij verplaatst u de opgewekte zonne-energie van uw zonnepanelen naar het moment waarop u die energie daadwerkelijk nodig heeft. Hieronder wordt het contrast tussen de stroomvraag met en zonder een thuisbatterij weergegeven.

De juiste thuisbatterij voor u

Bij het bepalen van de juiste thuisbatterij neemt Powerpeaks verschillende factoren in acht. Zo wordt er gekeken naar uw huidige zonnepanelen-installatie, het verbruik van elektriciteit binnen uw huishouden, het vermogen aan opgewekte zonne-energie, het gewenste niveau van energie-onafhankelijkheid en de beschikbare ruimte voor de thuisbatterij. Door al deze factoren zorgvuldig af te wegen, kan er een passende thuisbatterij geselecteerd worden die aan al uw wensen en eisen voldoet.

Daarnaast is de levensduur van een thuisbatterij ook een belangrijke overweging. De levensduur van een gemiddelde thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gebruiksfrequentie en het aantal cycli waarin de batterij wordt ontladen en opgeladen. Gelukkig hebben thuisbatterijen een opmerkelijk lange levensduur, zelfs na 10 tot 15 jaar blijven ze goed functioneren. Uiteraard kan de capaciteit na verloop van tijd wel geleidelijk afnemen met circa 20 tot 30%. Bij Powerpeaks bieden we vanuit de fabrikant een productgarantie van 10 tot 15 jaar, wat betekent dat de fabrikant gedurende deze periode de werking en volledige capaciteit garandeert. Dit geeft u als klant extra zekerheid en bescherming voor uw investering in een thuisbatterij.

Veiligheid van een thuisbatterij

Safety first bij elke installatie!

Bij het plaatsen van een thuisbatterij houden we rekening met belangrijke eisen, zoals voldoende ruimte, ventilatie, droogte en een stabiele temperatuur. Zo zorgen we voor een veilige en efficiënte installatie bij u thuis.

Lithiumijzerfosfaat (LFP) batterijcellen

De verschillende thuisbatterijen die Powerpeaks installeert bestaan voornamelijk uit Lithiumijzerfosfaat batterijcellen. Deze batterijcellen gebruiken geen ontvlambare elektrolytische oplossingen, wat het risico op thermische instabiliteit en brand drastisch verminderd.

Batterij Management Systeem (BMS)

De thuisbatterijen die Powerpeaks installeert bevatten een BMS. Die zorgt voor verschillende functies, zoals het bewaken van de laad- en ontlaadstatus, de temperatuur en de spanning van de batterijcellen. Ook beschermt het BMS de thuisbatterij tegen overladen, diepontladen en oververhitting, en zorgt het voor een efficiënt gebruik van de batterijcellen.

Veiligheid staat bij ons voorop

Vraag vandaag nog
uw thuisbatterij aan

Belverzoek aanvragen?

Bespaar tijd en moeite met ons eenvoudige belverzoekformulier. Vul het in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.