Voordelen

Waarom een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij toont u zich een pionier in de energietransitie en een ware innovator. U bent voorbereid op de toekomst en zorgt ervoor dat uw woning toekomstbestendig is. Bovendien verhoogt u uw onafhankelijkheid en kunt u meer van uw opgewekte zonne-energie gebruiken.

Door de toenemende fluctuaties in energieprijzen en de afbouw van de salderingsregeling wordt het steeds interessanter om zelf energie op te wekken en op te slaan. Met een thuisbatterij kunt u uw eigen opgewekte energie opslaan en gebruiken wanneer u het nodig heeft, waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en energieleveranciers.

Wat heeft u aan een thuisbatterij?

De 7 voordelen op een rij

Handelen met stroom

Een thuisbatterij met een dynamisch energiecontract (uurprijscontract) stelt u in staat om slim met stroom om te gaan. Met Bliq kunt u geautomatiseerd elektriciteit kopen en verkopen op basis van wisselende energieprijzen. Bliq werkt zowel met thuisbatterijen mét of zonder zonnepanelen. Door de intelligente inkoop- en verkoopstrategieën van Bliq kunt u dagelijks geld verdienen met uw thuisbatterij, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op uw totale energierekening. Bliq-gebruikers verdienen gemiddeld €42 tot €124 per maand en besparen dit op hun energiekosten. Met Bliq heeft u altijd toegang tot de goedkoopste stroom van de dag!

Voor het gebruik van Bliq is een dynamisch energiecontract (uurprijscontract) vereist. U heeft de vrijheid om zelf een energiemaatschappij te kiezen voor dit type contract. Met een dynamisch energiecontract kunt u profiteren van de schommelende energieprijzen op de markt. Bliq geeft opdrachten aan uw thuisbatterij-omvormer om deze te vullen wanneer de prijzen laag zijn en later op de dag, wanneer de prijzen hoog zijn, om te ontladen en stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Hiermee kunt u uw goedkope ingekochte stroom voor een hogere prijs verkopen. Dit is niet mogelijk met een variabel of vast energiecontract, waar de prijzen niet op uurlijkse basis variëren en dus niet op gestuurd kan worden.

De Bliq-vanger

Als u kiest voor de slimme thuisbatterij-aansturing van Bliq, installeren we een Bliq-vanger bij u en koppelen deze aan de omvormer waaraan uw thuisbatterij is verbonden. Het formaat van de Bliq-vanger is vergelijkbaar met dat van een router, en deze wordt aangesloten op zowel uw slimme meter als uw thuisbatterij. Via de P1-poort leest Bliq uw slimme meter uit, waardoor we inzicht krijgen in uw elektriciteitsverbruik en teruglevering aan het net. Bovendien stuurt de Bliq-vanger uw thuisbatterij-omvormer aan voor het laden en ontladen, via de beschikbare communicatiepoort.

De Bliq-vanger bevat een ingebouwde simkaart die actief blijft zolang u een Bliq-abonnement heeft. Hierdoor heeft u geen Wi-Fi nodig en blijft u constant verbonden. Bliq monitort de Bliq-vanger voortdurend, combineert deze gegevens met informatie van de open energiemarkt (EPEX) en stuurt uw thuisbatterijsysteem aan via een speciaal ontwikkeld algoritme. Voor de Bliq-service wordt een maandelijks abonnementsbedrag van €7,- gehanteerd, dat maandelijks opzegbaar is.

Vraag vandaag nog
uw thuisbatterij aan

Belverzoek aanvragen?

Bespaar tijd en moeite met ons eenvoudige belverzoekformulier. Vul het in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.